6 monumente ale naturii din Romania pe care trebuie să le vezi
Tara noastra e mica, dar plina de atractii turistice deosebite. Cele naturale sunt cu atat mai deosebite cu cat nu au fost create de mana omului. Multi turisti viziteaza Romania pentru a vedea aceste monumente naturale, deci faptul ca esti de-al locului e un avantaj: ele iti sunt la indemana. Iata 6 astfel de monumente ale naturii din Romania pe care trebuie sa le vezi:
Podul lui Dumnezeu
Pod natural unic in lume, Podul lui Dumnezeu are 30 de metri lungime si 22 de metri inaltime. Singurul de acest tip pe care se poate circula cu masina, acesta poate fi gasit in judetul Mehedinti, in apropierea orasului Baia de Arama. Ca si in cazul multor atractii turistice naturale, in jurul Podului lui Dumnezeu s-au format multe legende care ofera explicatii despre modul sau chiar motivul care a dus la aparitia acestuia.
Vulcanii noroiosi
In judetul Buzau, in apropiere de comuna Berca, soseaua se incovoiaza si te duce catre una dintre cele mai interesante atractii turistice ale zonei. Vulcanii Noroiosi de la Paclele Mici apartin unei arii protejate cu o suprafata de 16 hectare. Ei sunt, de fapt, formatiuni create de gazele naturale care imping catre suprafata apa amestecata cu argila. Cand argila ajunge la suprafata, datorita diferentelor majore de temperatura, ea se intareste. Peisajul este unul extrem de interesant.
Babele si Sfinxul
Babele si Sfinxul sunt formatiuni pietroase atat de faimoase, incat inainte le puteai gasi pe vederi vandute si in alte orase si chiar si pe timbre! Ceea ce face aceste pietre gigantice atat de speciale este faptul ca natura le-a sculptat aceste forme prin procesul de eroziune. Daca ajungi in muntii Bucegi nu te multumi sa ramai la cabana la care esti cazat, urca pana pe platou sa le vezi.
Cascada Bigar
Cascada Bigar este, poate, cea mai populara cascada de pe suprafata tarii. Desi frumusetea ei era cunoscuta de mult timp de catre cei care vizitau Cheile Nerei, Cascada Bigar a devenit unul dintre cele mai importante obisective turistice din Romania, dupa ce o publicatie americana a declarat-o cea mai frumoasa din lume.
Ghetarul de la Scarisoara
Daca ajungi in Arieseni, Ghetarul de la Scarisoara nu numai ca trebuie vizitat, ci si iti va fi extrem de accesibil. In Pestera Scarisoara ai ocazia sa vezi cel mai mare ghetar subteran din lume!
Cazanele Dunarii
De pe lungimea Dunarii, un anumit sector din defileul Dunarii se numeste Cazanele Dunarii. Cu o lungime de 9 kilometri, acesta este locul in care Dunarea se ingusteaza cel mai mult. Latimea canalului este de 230 de metri. In apropiere mai poti vizita chipul lui Decebal, varful Ciucaru si pestera Gura Ponicovei.